6 tips voor beschadigd haar door de zon

Oeps, beschadigd haar door de zon. Heerlijk genoten van je vakantie, zon, zee, strand, lekker luieren… en bij terugkomst een bosje stro op jouw hoofd? Relax, adem in, adem uit… het komt goed. Met onze 6 tips heb je zo weer een stralende bos glanzend haar.

Tip 1

Misschien een beetje voor de hand liggend maar bescherm je haar voortaan van te voren voor de zon ;-). Door een haarolie te gebruiken bescherm je jouw haar voor UV stralen en zon.

Tip 2

Gebruik een hydraterende shampoo en conditioner. Door de zon is je haar uitgedroogd en heeft het een vocht tekort. Door deze shampoo en conditioner te gebruiken herstel je dit vochttekort. De shampoo zet de haarschubben open zodat de conditioner daardoor beter de voedingsstoffen in het haar kan toelaten en de haarschubben weer doet sluiten.

Tip 3

Verwen je haar met een masker. Een haarmasker herstelt het haar van binnenuit. De meeste maskers moeten zo’n 10 minuten intrekken maar je kunt er ook gerust een nachtje mee gaan slapen.

Tip 4

Gebruik een haarolie, bijvoorbeeld Moroccan Oil. De haarolie voedt je haar en beschermt het haar. Zie het als een zonnehoed, de olie is je hoedje. Wel zo lekker met tropische temperaturen.

moroccanoil bij beschadigd haar Apeldoorn

Moroccanoil

Tip 5

Probeer je haar zo min mogelijk te föhnen of stylen met warmte stylers. Doe je dit wel, gebruik dan een beschermer zoals HEAT.DEFENSE van KEVIN. MURPHY.

Bescherm je haar tegen hitte

Heat Defense Kevin Murphy

Tip 6

Werkt bovenstaande allemaal niet voldoende, relax en kom gewoon naar ons. In onze kapsalon kunnen we jouw bosje stro verblijden met een Olaplex herstel behandeling. Wat Olaplex doet voor jouw haar lees je hier: Olaplex herstelbehandeling.

See you @dullers